Bea Puig
@beapuig.ilustracion
L’obra es titula Avinença, neix de l’eix de la proposta del monar’T la diversitat i la riquesa cultural existent i l’entesa entre els diferents col·lectius que conviuen als barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla.
El mural gira en la idea central del llenguatge com a eina d’avinença, un llenguatge que és internacional i traspassa fronteres, que són les ganes d’entendre a l’altre amb gestos, paraules o bé amb la música, l’idioma que no té idioma.
A través dels gestos els personatges es comuniquen i es comprenen, és per mi com entenc l’avinença en la diversitat cultural.
En l’escena hi ha dues persones que conversen, parlen d’on provenen, del seu lloc d’origen o del que a l’espectador/a els suggereixi. Els altres dos personatges interactuen amb la música i a través d’aquesta connecten.
Els quatre personatges representen persones provinents de diferents llocs del món, on s’ha volgut fer èmfasis a la indumentària i als trets generals per explicar-ho.
Els colors són càlids, per reforçar la idea d’apropament i de benestar entre tots, els colors del fons enllacen amb els personatges perquè sigui el fons i els personatges tot un conjunt i estigui unit; els colors conviuen i tots tenen els mateixos colors integrats, reforçant la idea d’unitat i comunitat.
Durant aquesta edició, el jove Carles Krusta$i va escriure un poema per a cadascuna de les intervencions artístiques.
Qui no entengui el cel que parli núvol.
Qui no entengui la terra que parli casa.
La roba és l’escorça de l’arrel d’on venim.
L’art és la gana dels forats que mai omplim.
Comunitat i guitarra, mercat i mosquits.